Ingatlanom eladnám

Az ingatlanok eladásánál nagyon fontos, hogy ismerjük a megfelelő piaci árat. A megfelelő áron hirdetett ingatlan megfelelő idő alatt talál gazdára. Ez talán kicsit talányosan hangzik elsőre, de igaz, hiszen ha gyorsan kívánunk értékesíteni, akkor alacsony áron kell eladnunk, amennyiben van időnk várni akár magasabb árat is kérhetünk. Egy szakértő segíthet meghatározni a céljainknak megfelelő árat, hiszen egy szakértő lényegesen több információ birtokában van, mint ha csak az interneten fellelhető hirdetéseket böngészné.

Az eladásnál a megfelelő ár meghatározásához szükség van arra, hogy az ingatlan minden jogi körülménye tiszta legyen: az esetleges tároló, kertrész, parkoló tulajdoni, vagy használati joga ténylegesen a tulajdonosé legyen, a lakás alapterülete pontosan legyen feltüntetve a hivatalos nyilvántartásokban stb. Ebben az esetben nem elegendő, ha egy kocsibeállót rendszeresen használ a tulajdonos, ha az jogilag nem tartozik az ingatlanhoz. A leendő vevő tehát csak azért fizet, ami ténylegesen a birtokába kerül. A jogilag problémás ingatlanok is értékesíthetőek, csak más értéken.

A meglepetések elkerülése érdekében érdemes egy szakértői vizsgálatot végeztetni, ami fényt deríthet a lakás esetleges fizikai hibáira is a jogi hiányosságok mellett, ez lehet értékbecsléssel egybekötött vizsgálat is, így a potenciális vásárló is tudhatja, hogy jó áron megbízható ingatlant vesz, és azt az ingatlant, minden tartozékával együtt, amit kinézett.

Máté Zoltán Máté Zoltán +3630-231-5022
zoliseratushu
Kérdeznék
Godó Katalin Godó Katalin +3630-951-2620
godokaseratushu
Kérdeznék

Alábbi szolgáltatásaink is érdekelhetik:

Vevőképviselet

Segítünk önnek, hogy megfelelő áron jogilag, műszakilag ellenőrzött ingatlant vásároljon / béreljen.

tovább
Kérdés-válasz
telefon+36 1 267 4694
+36 30 242 7494
emailajanlatseratushu
cím1095 Budapest
Mester u. 54. I.em. 1.
×